کسب و کار

فارکس چیه

Rate this post

شاید قبلاً اسم “فارکس” را شنیده باشید. این بازار مالی یکی از بزرگترین‌هاست و همواره فعال است. در این بازار، ارزهای مختلف جهان معامله می‌شوند. “فارکس” مخفف عبارت “Foreign Exchange” به معنای مبادله ارزهای خارجی است. در این گزارش از “وبسایت فایننس آکادمی” به سوال فارکس چیه پاسخ خواهیم داد.

در این بازار، شما می‌توانید ارزی را بخرید و ارز دیگری را به جای آن بفروشید. به عنوان مثال، فرض کنید که شما دلار آمریکایی دارید و تصمیم می‌گیرید یورو بخرید. اگر نرخ تبادل بین دلار و یورو 1.4 باشد، شما برای خرید 10 یورو باید 14 دلار پرداخت کنید. اما اگر نرخ تبادل به 1.5 برسد، شما می‌توانید 10 یورو را با 15 دلار بفروشید. این به معنای کسب یک دلار سود است.

حجم معاملات در بازار فارکس به چه اندازه است؟

آمار و ارقام نشان می‌دهد که به طور روزانه در این بازار جهانی مبلغی نزدیک به 6.6 تریلیون دلار مبادله می‌شود. به همین دلیل به این بازار لقب بزرگ‌ترین بازار مالی جهان از نظر حجم معاملات، نقدینگی و ارزش را داده‌اند.

فارکس چیه

چه کسانی وارد بازار فارکس می‌شوند؟

افراد مختلفی می‌توانند در این بازار سرمایه­ گذاری کنند که می‌توان از این میان به مدیران سرمایه­گذار، موسسات مالی، شرکت‌های بین‌المللی و همچنین برخی از بانک‌ها اشاره کرد.

جلسات فارکس چه معنایی دارند؟

در بخش‌های قبل اشاره کردیم که این بازار بین‌المللی به صورت 24 ساعته فعال است و کاربران می‌توانند معاملات خود را انجام دهند، اما در برخی از زمان‌ها این بازار با توجه به منطقه جغرافیایی محدود می‌شود. برای مثال شاید فارکس در محل زندگی شما برای ساعاتی غیرفعال شده است، در حالی که در کشوری دیگر کاربران مشغول معامله در این بازار هستند.

برای اینکه زمان‌ فعالیت را بشناسید، بایستی با عبارت جلسات معاملاتی (Trading Session) در این بازار آشنا شوید. این جلسات را به چهار دسته کلی تقسیم‌بندی می‌کنیم که در ادامه آمده است.

همچنین بخوانید:  نام برند: ویژگیهای یک نام خوب و فرآیند انتخاب آن

سیدنی: استرالیایی‌ها اولین بازاری هستند که فعالیت خود را در فارکس آغاز می‌کنند. بازار آنها در ساعت 30 دقیقه بامداد به وقت ایران باز می‌شود و تا ساعت 8:30 صبح ادامه دارد.
توکیو: بازار ژاپنی‌ها یک ساعت بعد از استرالیایی‌ها باز می‌شود و تا 10:30 صبح به وقت تهران فعال است.
لندن: بعد از آن نوبت به بازار اروپا می‌رسد. ابتدا آلمانی‌ها در ساعت 10:30 صبح وارد بازار می‌شوند و پس از یک ساعت انگلیسی‌ها به آنها می‌پیوندند. فعالیت بازار اروپا تا ساعت 19:30 ادامه دارد.
نیویورک: در آخر نوبت به بازار آمریکا می‌رسد که آنها نیز از ساعت 16:30 تا 30 دقیقه بامداد فعال هستند.
البته لازم به ذکر است در فصول مختلف به علت تغییر ساعات در کشورهای مختلف این زمان‌بندی‌ها تغییر می‌کند.

معنای اهرم در بازار فارکس چیه

به طور کلی اهرم در فارکس به معنای قرض‌گرفتن مقداری پول از یک دلال است. این اهرم می‌تواند به برخی از کاربران برای بهبود جایگاه و موقعیت تجاری‌شان کمک کند. بسیاری از کارگزاری‌ها وجوه قرض گرفته را تضمین می‌کنند و از این رو اجازه استفاده از اهرم را در معاملات خود می‌دهند. بسیاری از معامله‌گران فارکس از این اهرم برای ایجاد تغییرات کوچک در قیمت و نرخ استفاده می‌کنند و از این راه سود دریافت می‌کنند.

در این بخش با برخی از مزایا و نقاط مثبت اهرم صحبت کردیم، اما اگر به درستی استفاده نشود، اهرم می‌تواند برای معاملات فارکس مضر و خطرناک نیز باشد. به این مورد باید توجه کرد که سرمایه‌گذاری در مرحله اول ممکن است سودآور نباشد، پس نباید انتظار سود کلانی را در این حوزه داشته باشید.

همچنین بخوانید:  ۴ نکته برای مدیریت کارکنان ناکارآمد

اهرم‌ها در اینجا نمی‌توانند برای شما مفید و کاربردی باشند، به عبارت دیگر، اهرم زمانی می‌تواند مؤثر باشد که شما در مسیر سود قرار داشته باشید. در زمان‌هایی که معاملات شما در روند زیان قرار دارد، کارگزار موجودی حساب شما را برای جبران زیان‌ها مسدود می‌کند. بنابراین بهتر است پیش از اقدام به انجام برخی فعالیت‌ها، تمام جوانب آن را بررسی کنید.

معاملات CFD چیست؟

CFD یعنی “Contract For Difference” یا به عبارت دیگر، قرارداد ما به تفاوت. این ابزار مالی، تغییرات قیمت یک دارایی را نشان می‌دهد و به طور ساده، یک قرارداد بین خریدار و فروشنده است که تعیین می‌کند خریدار باید تفاوت بین ارزش فعلی دارایی و ارزش آن در زمان آینده را پرداخت کند. معمولاً برای معامله گران و سرمایه‌گذارانی مناسب است که می‌خواهند از تغییرات قیمت بدون سرمایه‌گذاری کلان سود ببرند.

در CFD فارکس، شما یک وسیله یا کالایی را از صاحب آن تا تاریخ معین قرض می‌گیرید و در زمان مشخص، علاوه بر کالا، میزان سود مشخص شده را نیز پرداخت می‌کنید. معاملات آتی نیز به این صورت است که کالا با قیمت آینده به فروش می‌رسد و هزینه‌ای که با نرخ فعلی دریافت می‌شود، پرداخت می‌شود. تنها تفاوت اساسی بین آن‌ها در تبدیل یا تبدیل نشدن نرخ به ارزش است.

فارکس چیست

مزایای CFD:
1. امکان استفاده از اهرم برای کاربران وجود دارد.
2. هیچ مالیاتی برای این معاملات پرداخت نمی‌شود؛ زیرا فقط ارزش خرید و فروش می‌شود.
3. بازار دو طرفه است، به این معنی که می‌توانید به عنوان خریدار یا فروشنده عمل کنید.
4. تراکنش‌ها سررسید ندارند و می‌توانید همیشه از آن‌ها استفاده کنید.

همچنین بخوانید:  چگونه خلاقیت خود را مدیریت کنیم؟

معایب CFD:
1. ریسک معاملات با استفاده از اهرم بسیار بالا است.
2. در این نوع معاملات، مالکیت فیزیکی وجود ندارد که ممکن است برای برخی از خریداران ناامن به نظر بیاید.
3. نیازی به پرداخت سود بانکی در معامله فعال وجود ندارد.

معنای spread در بازار فارکس چیه

Spread یا پراکندگی در بازار فارکس به تفاوت بین قیمت خرید و قیمت فروش یک ارز اشاره دارد. وقتی ارزی را مشاهده می‌کنید که دو نرخ مختلف دارد، یکی از آن‌ها نشان‌دهنده قیمت خرید و دیگری نشان‌دهنده قیمت فروش است که با یکدیگر متفاوتند. این تفاوت در نرخ‌ها به عنوان spread شناخته می‌شود. اسپرد ممکن است بر اساس نوع کارگزاری و شرایط بازار متفاوت باشد، و در زمان‌هایی که حجم معاملات کم است، معمولاً افزایش می‌یابد.

در واقع، هر معامله‌گر باید به عنوان بخشی از هزینه معاملاتی خود، مقدار کوچکی به نام spread به کارگزار خود پرداخت کند. این spread هزینه‌ای است که برای دریافت خدمات معاملاتی و انجام خرید و فروش از طریق بروکر پرداخت می‌شود.

هنگامی که به معاملات در بازار فارکس فکر می‌کنید، انتخاب یک کارگزار مناسب بسیار مهم است. به دلیل تحریم‌ها، انتخاب یک کارگزار با دفتر مرکزی خارج از کشور ضروری است. همچنین، تعداد شعب و زیرشاخه‌های یک کارگزار ممکن است نشان‌دهنده اعتبار آن باشد. حتماً باید اطمینان حاصل کنید که کارگزاری که انتخاب می‌کنید، از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند و بازار جهانی متصل است. همچنین، باید شرایط و قوانین معامله را که توسط کارگزار تعیین می‌شود را مورد بررسی دقیق قرار دهید و مطمئن شوید که با استراتژی‌های مدیریت سرمایه مختلف، می‌توانید در حساب تجاری خود عمل کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا